Världens godaste kladdkaka

 För er som känner/följer mig sedan en tid kommer nog inte detta inlägg som en chock.  Sedan dagen jag lärde mig hur man använder en ugn har jag experimenterat med mängden kakao, socker och smält smör för att nå fram till det som jag nu vågar kalla: världens godaste kladdkaka!!  Den är ofc kladdig (viktigast) med sega kanter (också viktigt) och är inte "tung" i smaken. På en skala 1-10 är risken att du äter hela formen själv ca 11. Bara smeten är sjuk.  Och här kommer receptet, för alla förtjänar att ta del av den i alla fall en gång i sitt liv:  4 dl strösocker 2 dl vetemjöl 3/4 dl kakao 3 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 3 ägg 225 g (smält) smör  1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser. 3. Kläck i äggen och rör även ner det smälta smöret i smeten. 4. Blanda till en klumpfri smet. 5. Häll smeten i en smord och mjölad/bröad bakform (ca 24 cm i diameter). 6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter (den ska vara KLADDIG pga stelnar sen). 7. Låt den stå i kylen i några timmar (gärna över natten) och servera sedan med lättvispad grädde eller  GOD vaniljglass . 8. Dö lycklig.   Translation: Recipe of the world's greatest kladdkaka, or like Wikipedia describes it: "Kladdkaka (gooey cake but more commonly known as 'chocolate mud cake') is a type of Swedish cake. This dense sticky chocolate cake is similar to a brownie and has a soft and gooey center." It's heaven.

För er som känner/följer mig sedan en tid kommer nog inte detta inlägg som en chock.

Sedan dagen jag lärde mig hur man använder en ugn har jag experimenterat med mängden kakao, socker och smält smör för att nå fram till det som jag nu vågar kalla: världens godaste kladdkaka!!

Den är ofc kladdig (viktigast) med sega kanter (också viktigt) och är inte "tung" i smaken. På en skala 1-10 är risken att du äter hela formen själv ca 11. Bara smeten är sjuk.

Och här kommer receptet, för alla förtjänar att ta del av den i alla fall en gång i sitt liv:

4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 ägg
225 g (smält) smör

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Kläck i äggen och rör även ner det smälta smöret i smeten.
4. Blanda till en klumpfri smet.
5. Häll smeten i en smord och mjölad/bröad bakform (ca 24 cm i diameter).
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter (den ska vara KLADDIG pga stelnar sen).
7. Låt den stå i kylen i några timmar (gärna över natten) och servera sedan med lättvispad grädde eller GOD vaniljglass.
8. Dö lycklig.

Translation: Recipe of the world's greatest kladdkaka, or like Wikipedia describes it: "Kladdkaka (gooey cake but more commonly known as 'chocolate mud cake') is a type of Swedish cake. This dense sticky chocolate cake is similar to a brownie and has a soft and gooey center." It's heaven.

Follow