CC1.png

journal

livet sen sist – linköping, köpenhamn och allt däremellan
 

Jaha, vad har hänt sen sist då. Förutom att jobba, äta och sova så har jag varit i Linköping. Mysiga, mysiga lilla linkan där William pluggar och som är hela anledningen till varför vi är där lite då och då, Emilie och Rob och jag.

 
IMG_4009.JPG
 

Traditionsenligt styrde vi stegen från tågstationen direkt till Simons Rosteri & Bageri – vars innergård ser ut som något hämtat ur Astrid Lindgrens böcker. Resterande del av besöket var vi tydligen så upptagna av att äta mat, dricka aperol spritz, kolla på Eurovision och spela kort att tanken inte ens slog mig att ta fram telefonen och fotografera.

 
IMG_4018.JPG
 

Som så många gånger förr har jag även brunchat/lunchat/fikat med Isabelle på AB Café som är ett av mina favoritcaféer i Stockholm, och turligt nog ligger det bara en kort promenad bort för oss båda. Kapar ärligt talat högerhanden för deras cappuccino. Och rabarberpajen!!!!!! JÖSSES.

 
IMG_4003.JPG
 

Sommaren har slagit ut på Skeppsholmen och det här är vad som möter mig när jag kliver ut från kontoret. Till vänster skymtar slottet, och till höger ett pampigt Nationalmuseum.

 
IMG_3998.JPG
 

En tidig morgon innan jobbet åt jag ensamfrukost på Nybrogatan 38, vilket är en av mina bättre sysslor. Och varje gång jag är där tänker jag att jag måste skaffa en liknande kaffekanna. Är den inte underbar?

 
IMG_4002.JPG
 

Vi har även varit en sväng i Köpenhamn igen. Augusts syster fyllde nämligen 25, och det skulle givetvis firas. Här är Agge på en blomstrande gata på Østerbro. Inte klokt vad jag gillar honom. Och den där staden.

 
IMG_4001.JPG
 

Tänk att bo här va. Så jävla trevligt.

 
IMG_4008.JPG
 

Vi brunchade med Tobias och Pernille på Pixie också. Där finns det massor med platser utomhus, på ett lugnt litet torg, så där satt vi i timmar och mumsade i oss det enda efter det andra.

 
IMG_3996.JPG
 

Sen tackade vi för oss. Vi hade ju ett födelsedagsbarn att fira. Först ut på schemat var tårta och presentöppning hos Augusts pappa.

 
IMG_3997.JPG
 

Sen hoppade vi på cyklarna och trampade bort till Mission på Havnegade 44. Det var min första gång där, och maten var o-t-r-o-l-i-g. Är väldigt svag för konceptet där man beställer in smårätter, pasta och pizza att dela på.

 
IMG_4007.JPG
 

På söndagsmorgonen fick vi frukost på sängen av Agges pappa. Har ni hört något lyxigare? Och alltså, låt oss prata om koldskål. Varför har vi inte det i Sverige? Skulle beskriva det som filmjölk med smak av vanilj och citron. Äts med fördel med smulade kammerjunker, alltså söta små kex. Som en efterrätt, fast till frukost. Briljant.

 
IMG_4014.JPG
 

Avslutar med ett litet boktips. Om du är lika vetgirig som jag så är Allt allvarligt talat ett måste. Med bara några få sidor kvar så kan jag inte beskriva Lena Andersson som något annat än ett geni. Men det visste ni antagligen redan.

 
en påsk i köpenhamn
 

Tänka sig, det blev påsk i år igen. Så vi passade på att åka söderut. Kan ni gissa till vilken stad? Om jag säger designklassiker, cyklar och trendiga influencers?

 
kopenhamn-19.jpg
 

Visst är det Köpenhamn! Augusts hemstad och min favoritstad. Vilken pangkombo, va?

 
kopenhamn-3.JPG
 

Första morgonen (och alla därpå) vaknade jag upp till doften av nybryggt kaffe som Augusts pappa så lyxigt serverade mig. Hans lägenhet badar i sol och jag konstaterade att det här var det mest njutiga ögonblicket hittills i år.

 
kopenhamn-17.JPG
 

Eftersom vi möttes av sommaren var det enda rimliga att äta brunch utomhus. Vi beställde allt vi var sugna på och sen satt vi kvar där i timmar, i solen på Nørrebro. Törstiga på D-vitamin efter den evighetslånga vintern.

 
kopenhamn-1.JPG
 

Här är jag, hej hej. I jeans och kavaj från & Other Stories, skjorta från min favvo-second hand Arkivet, skor från Nike (med det ganska knöliga namnet Nike Air Force 1 Jester XX), solglasögon från Chimi och väska från Marni som jag köpte för en orimligt liten slant på den fenomenala second hand-sajten Vestiaire Collective. Om nu någon skulle undra. Man vet ju aldrig.

 
kopenhamn-5.JPG
 

Vi lapade mängder av sol på terrassen och då är både spf 50 och solhatt ett måste.

 
kopenhamn-14.JPG
 

Mellan varven satt jag här, med kaffet, boken (Manhattan av Zara Kjellner som jag gillade svinmycket), havet och Sverige någonstans på andra sidan.

 
kopenhamn-9.JPG
 

På självaste påskafton tog mamma och Henrik tåget över sundet för att äta lunch med oss på Cafe Gammeltorv. Vi beställda fyra stora starka och jag åt den här skapelsen med kalvlever som är helt galen. Om ni ska äta smörrebröd i Köpenhamn någon gång så ska ni göra det här, det är inget snack om saken.

 
kopenhamn-8.JPG
 

Mamma hade med sig en påskpresent, har ni sett så fint? Inuti låg bambusugrör som hon köpt med sig från Bali. Nu behöver jag aldrig mer köpa de i plast, hurra!

 
kopenhamn-2.JPG
 

Mätta och belåtna gick vi några hundra meter bort till Sonny för kaffet som så klart måste ner. På toaletten stod den här otroliga buketten med torkade blommor. Danskarna alltså. De kan sin inredning.

 
kopenhamn-18.JPG
 

Brände av den obligatoriska (om än lite suddiga) toaselfien.

 
kopenhamn-7.JPG
 

På kvällen åt vi påskmiddag hos Augusts mamma. Hon bor intill den här smått magiska platsen, så där fick helt enkelt (favorit)fördrinken i form av aperol spritz intas.

 
kopenhamn-6.JPG
 

Jag tvingade åt mig uppmärksamhet av den här. Har ni sett en så ståtlig katt, sina 18 år till trots?

 
kopenhamn-10.JPG
 

En annan dag gick vi hit, till det grönskande Glyptoteket som jag hört så mycket om.

 
kopenhamn-13.JPG
 

Och jag förstår precis varför det är så populärt. Ljuset, färgerna och skulpturerna gjorde mig lugn. 

 
kopenhamn-16.JPG
 

Hallå, ser ni mig? Ståtligare miljö har jag då aldrig poserat i.

På annandag påsk begav vi oss hem till Stockholm igen och snipp snapp slut, så var den påsken i Köpenhamn slut.