CC1.png

journal

en påsk i köpenhamn

 

Tänka sig, det blev påsk i år igen. Så vi passade på att åka söderut. Kan ni gissa till vilken stad? Om jag säger designklassiker, cyklar och trendiga influencers?

 
kopenhamn-19.jpg
 

Visst är det Köpenhamn! Augusts hemstad och min favoritstad. Vilken pangkombo, va?

 
kopenhamn-3.JPG
 

Första morgonen (och alla därpå) vaknade jag upp till doften av nybryggt kaffe som Augusts pappa så lyxigt serverade mig. Hans lägenhet badar i sol och jag konstaterade att det här var det mest njutiga ögonblicket hittills i år.

 
kopenhamn-17.JPG
 

Eftersom vi möttes av sommaren var det enda rimliga att äta brunch utomhus. Vi beställde allt vi var sugna på och sen satt vi kvar där i timmar, i solen på Nørrebro. Törstiga på D-vitamin efter den evighetslånga vintern.

 
kopenhamn-1.JPG
 

Här är jag, hej hej. I jeans och kavaj från & Other Stories, skjorta från min favvo-second hand Arkivet, skor från Nike (med det ganska knöliga namnet Nike Air Force 1 Jester XX), solglasögon från Chimi och väska från Marni som jag köpte för en orimligt liten slant på den fenomenala second hand-sajten Vestiaire Collective. Om nu någon skulle undra. Man vet ju aldrig.

 
kopenhamn-5.JPG
 

Vi lapade mängder av sol på terrassen och då är både spf 50 och solhatt ett måste.

 
kopenhamn-14.JPG
 

Mellan varven satt jag här, med kaffet, boken (Manhattan av Zara Kjellner som jag gillade svinmycket), havet och Sverige någonstans på andra sidan.

 
kopenhamn-9.JPG
 

På självaste påskafton tog mamma och Henrik tåget över sundet för att äta lunch med oss på Cafe Gammeltorv. Vi beställda fyra stora starka och jag åt den här skapelsen med kalvlever som är helt galen. Om ni ska äta smörrebröd i Köpenhamn någon gång så ska ni göra det här, det är inget snack om saken.

 
kopenhamn-8.JPG
 

Mamma hade med sig en påskpresent, har ni sett så fint? Inuti låg bambusugrör som hon köpt med sig från Bali. Nu behöver jag aldrig mer köpa de i plast, hurra!

 
kopenhamn-2.JPG
 

Mätta och belåtna gick vi några hundra meter bort till Sonny för kaffet som så klart måste ner. På toaletten stod den här otroliga buketten med torkade blommor. Danskarna alltså. De kan sin inredning.

 
kopenhamn-18.JPG
 

Brände av den obligatoriska (om än lite suddiga) toaselfien.

 
kopenhamn-7.JPG
 

På kvällen åt vi påskmiddag hos Augusts mamma. Hon bor intill den här smått magiska platsen, så där fick helt enkelt (favorit)fördrinken i form av aperol spritz intas.

 
kopenhamn-6.JPG
 

Jag tvingade åt mig uppmärksamhet av den här. Har ni sett en så ståtlig katt, sina 18 år till trots?

 
kopenhamn-10.JPG
 

En annan dag gick vi hit, till det grönskande Glyptoteket som jag hört så mycket om.

 
kopenhamn-13.JPG
 

Och jag förstår precis varför det är så populärt. Ljuset, färgerna och skulpturerna gjorde mig lugn. 

 
kopenhamn-16.JPG
 

Hallå, ser ni mig? Ståtligare miljö har jag då aldrig poserat i.

På annandag påsk begav vi oss hem till Stockholm igen och snipp snapp slut, så var den påsken i Köpenhamn slut.