CC1.png

journal

livet sen sist – linköping, köpenhamn och allt däremellan

 

Jaha, vad har hänt sen sist då. Förutom att jobba, äta och sova så har jag varit i Linköping. Mysiga, mysiga lilla linkan där William pluggar och som är hela anledningen till varför vi är där lite då och då, Emilie och Rob och jag.

 
IMG_4009.JPG
 

Traditionsenligt styrde vi stegen från tågstationen direkt till Simons Rosteri & Bageri – vars innergård ser ut som något hämtat ur Astrid Lindgrens böcker. Resterande del av besöket var vi tydligen så upptagna av att äta mat, dricka aperol spritz, kolla på Eurovision och spela kort att tanken inte ens slog mig att ta fram telefonen och fotografera.

 
IMG_4018.JPG
 

Som så många gånger förr har jag även brunchat/lunchat/fikat med Isabelle på AB Café som är ett av mina favoritcaféer i Stockholm, och turligt nog ligger det bara en kort promenad bort för oss båda. Kapar ärligt talat högerhanden för deras cappuccino. Och rabarberpajen!!!!!! JÖSSES.

 
IMG_4003.JPG
 

Sommaren har slagit ut på Skeppsholmen och det här är vad som möter mig när jag kliver ut från kontoret. Till vänster skymtar slottet, och till höger ett pampigt Nationalmuseum.

 
IMG_3998.JPG
 

En tidig morgon innan jobbet åt jag ensamfrukost på Nybrogatan 38, vilket är en av mina bättre sysslor. Och varje gång jag är där tänker jag att jag måste skaffa en liknande kaffekanna. Är den inte underbar?

 
IMG_4002.JPG
 

Vi har även varit en sväng i Köpenhamn igen. Augusts syster fyllde nämligen 25, och det skulle givetvis firas. Här är Agge på en blomstrande gata på Østerbro. Inte klokt vad jag gillar honom. Och den där staden.

 
IMG_4001.JPG
 

Tänk att bo här va. Så jävla trevligt.

 
IMG_4008.JPG
 

Vi brunchade med Tobias och Pernille på Pixie också. Där finns det massor med platser utomhus, på ett lugnt litet torg, så där satt vi i timmar och mumsade i oss det enda efter det andra.

 
IMG_3996.JPG
 

Sen tackade vi för oss. Vi hade ju ett födelsedagsbarn att fira. Först ut på schemat var tårta och presentöppning hos Augusts pappa.

 
IMG_3997.JPG
 

Sen hoppade vi på cyklarna och trampade bort till Mission på Havnegade 44. Det var min första gång där, och maten var o-t-r-o-l-i-g. Är väldigt svag för konceptet där man beställer in smårätter, pasta och pizza att dela på.

 
IMG_4007.JPG
 

På söndagsmorgonen fick vi frukost på sängen av Agges pappa. Har ni hört något lyxigare? Och alltså, låt oss prata om koldskål. Varför har vi inte det i Sverige? Skulle beskriva det som filmjölk med smak av vanilj och citron. Äts med fördel med smulade kammerjunker, alltså söta små kex. Som en efterrätt, fast till frukost. Briljant.

 
IMG_4014.JPG
 

Avslutar med ett litet boktips. Om du är lika vetgirig som jag så är Allt allvarligt talat ett måste. Med bara några få sidor kvar så kan jag inte beskriva Lena Andersson som något annat än ett geni. Men det visste ni antagligen redan.